Regularització mensual de retencions

En els últims tres mesos de l'any s'han de fer ajustos mensuals de les retencions laborals.

Regularització mensual de retencions

La vostra empresa haurà de modificar el tipus de retenció aplicable a la nòmina dels vostres treballadors si es modifiquen les circumstàncies que es van tenir en compte a l'hora de calcular-lo (els rendiments previstos o la seva situació personal). Aquesta modificació s'ha de fer des del moment en què es produeixen els canvis:

  • En la següent nòmina, sempre que l'empresa sigui informada d'aquests canvis amb almenys cinc dies d'antelació a la data de la seva elaboració.
  • No obstant això, per simplificar el treball administratiu, la modificació del tipus de retenció es pot fer trimestralment a partir de l'1 dels mesos d'abril, juliol i octubre, respecte de les variacions que s'hagin produït en els trimestres immediatament anteriors a aquestes dates.

No obstant això, si la vostra empresa es regularitza trimestralment, aneu amb compte: en l'últim trimestre de l'any aquesta opció no és vàlida, i la regularització s'ha de fer cada mes.

Les regularitzacions fetes prop del final de l'any poden tenir un impacte significatiu en la quantitat líquida a pagar als empleats, i la regularització mensual "suavitza" aquest impacte per als treballadors.

 

Consulteu-nos qualsevol pregunta que tingueu en matèria de fiscalitat. Els nostres professionals us atendran de forma ràpida i fiable.